Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Parmezaansoep

  • Italiaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

- 6 plakken stokbrood
- 300 ml kippenbouillon
- 300 ml melk
- 200 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 tomaat
- 150 ml slagroom
- 1 handje rucola
- 200 ml witte wijn
- 100 ml olijfolie
- peper en zout


HULPMIDDELEN

Zeef, staafmixer


Een geweldige dronken soep met witte wijn en Parmezaanse kaas. Serveer met een stukje brood met daarnaast wat tomatenreepjes voor een volledig voorgerecht.

Bereidingswijze

1. Doe de witte wijn, melk, bouillon en room in een pan. Breng dit aan de kook en voeg vervolgens de Parmezaanse kaas toe. Breng dit kort aan de kook en laat daarna 20 minuten afgedekt staan. Zeef de soep na 20 minuten.
2. Breng de soep op temperatuur en proef.
3. Snijd de tomaten in partjes, snijd het vruchtvlees in reepjes en maak deze aan met een scheutje olijfolie, peper en zout.
4. Hak de rucola goed fijn met de staafmixer en 50 ml olijfolie, zodat een mooie groene olie ontstaat. Garneer de soep met druppeltjes van de olie.
5. Verdeel de soep over 4 amuseglaasjes.
6. Serveer met brood met tomatenreepjes.

Tags,

Bron

Smulweb Kookcollege



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top