Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indiase gehaktballetjes

Door: Marchel1970

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Gehaktballen
Rundergehakt - 500g
Koriander - vers, ¼ cup, f ijn gesneden
Garam Masala - 1 el
Knof lookpoeder - ½ tl
Zout - ½ tl
Kokosolie - 1 el
Saus
Uien - 1, gesnipperd
Gehakte Tomaten - 1 blik (400g)
Kokosmelk - 1 cup (250 ml)
Gemalen Korianderzaad - 1 tl
Knof lookpoeder - ½ tl
Gemalen Komijnzaad - ½ tl
Gemberpoeder - ½ tl
Geel mosterdpoeder - ½ tl
Zout - ½ tl
Peper - naar smaak



Indiase gehaktballen in romige tomatensaus 
Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan gehaktballen? Ik heb geen idee. Het duurt langer om ze te maken dan bijvoorbeeld hamburgers of gewoon gehakt, maar ze smaken in principe hetzelfde. Je hebt dan alleen een grotere hap vlees in je mond. Misschien is het dat je ze zo perfect in een saus kunt doen. De vlees:saus ratio bij gehaktballen is super. En je kunt er lekker veel tegelijk in een pan bakken. Ze krijgen ook zo'n mooi bruin korstje en zijn dan gewoon goed gaar vanbinnen. (bij dikke hamburgers is dat soms lastiger; verbrand en nog niet gaar, en gehakt wordt in grotere hoeveelheden juist niet echt mooi bruin) Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos! Met of zonder saus, variatie in kruiden, enzovoort. Uiteindelijk is het maar net waar je zin in hebt. Een ding weet ik zeker: deze gehaktballen smaken erg goed! 

Rundergehakt - 500g
Koriander - vers, ¼ cup, f ijn gesneden
Garam Masala - 1 el
Knof lookpoeder - ½ tl
Zout - ½ tl
Kokosolie - 1 el

Saus
Uien - 1, gesnipperd
Gehakte Tomaten - 1 blik (400g)
Kokosmelk - 1 cup (250 ml)
Gemalen Korianderzaad - 1 tl
Knof lookpoeder - ½ tl
Gemalen Komijnzaad - ½ tl
Gemberpoeder - ½ tl
Geel mosterdpoeder - ½ tl
Zout - ½ tl
Peper - naar smaak


  

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Begin met de gehaktballen: meng in een kom het gehakt met de koriander, garam masala, knoflook en zout. Kneed alles goed door.
Rol ongeveer 12-15 gehaktballen van het mengsel, ongeveer 4 cm in doorsnede en leg ze op een bord.
Verhit de kokosolie in een Hapjespan en bak hierin de gehaktballen op middelhoog vuur rondom bruin. Haal ze, zodra ze bruin zijn, uit de pan en leg ze apart. Ze hoeven nu nog niet helemaal gaar te zijn.
Bak de gesnipperde ui in dezelfde pan op middelhoog vuur tot deze glazig is.
Voeg de gehakte tomaten, kokosmelk en alle kruiden toe en roer alles goed door. Zet het vuur
lager en laat de saus ongeveer 5 minuten pruttelen tot deze wat dikker is geworden.
Doe de gehaktballen terug in de pan en roer voorzichtig zodat ze met de saus worden bedekt. Laat nog 5 minuten pruttelen om de gehaktballen te garen.
Serveer met groenten naar keuze, en eet smakelijk!

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met rijst

Bron

Https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/indiase-gehaktballen-in-romige-tomatensaus/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Marchel1970
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top