Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Culinair gourmet II

Culinair gourmet II

Door: hans3333

  • Fusion
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-11-2016

Ingrediënten 4 personen


Amuse
Kwartel omeletje met Truffel en brioche :
12 kwartel eitjes
4 plakken brioche van 1 cm dik
2el Truffel tapenade ( potje , ah )
1 el volle melk
P/z uit de molen
( optineel, dunne plakjes eendenlever )

Party time!
Zeebaars sate met Citroen dressing
4 Zeebaars filets, schoon met huid in stukjes van 5 bij 5 cm
2 el zonnenbloem olie
sap van 1 Citroen
1 tl piccadillo kruiden ( jb )
Zout uit de molen ( op tafel )
8 sate prikkers geweekt
Bakkwast

Medallions met vulling:
Ruim begrip maar dit kan met zowel varkens als ossenhaas, kipdij filets etc.
Ik neem als voorbeeld kip.
8 kipdijfilets
200 gram room kaas naturel
1 zakje slakken boter kruiden
Zakje spinazie blaadjes
8 korte tapas prikkers

Black tiger shrimp kerrie style:
Simpeler maar ook lekkerder kan ik het niet maken.
4 grote black tiger garnalen gekookt schoon zonder darm etc.
3 el neutrale olie
1 el kerrie poeder
Grof zee zout

Ossenhaas in marinade
400 gram ossenhaas in plakjes van 2 cm
3 el olie
2 tl gerookt paprika poeder pittig
2 tl bruine suiker
Sap van 1/2 sinaasappel
4 lange tapas prikkers

Gevulde lams koteletjes:
8 iets dikke lams koteletjes
4 plakjes gruyere
4 el olie
1 el gedroogde provinciaalse kruiden
1 tl tuin kruiden bouillon poeder
Bloem , geklopt ei en panneer












Verder heb je nodig


Alle hulp middelen staan bij de gerechten zelf, lekker me wel zo handig


Zoveel meer mogelijk om je gourmet op te pimpen dan dat ik in deel I http://www.smulweb.nl/recepten/1447985/Culinair-gourmetten al beschreef.
Er is gewoon teveel lekkers om te bakken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Amuse:
Leg een gourmet pannetje op een snee brioche handvat over de rand en snijdt er 4 uit
Meng vervolgens are ingrediënten voor het ei in een kom.
Laat je gasten nu eerst hun ei bakken in het pannetje, brioche grillen op de plàat

Zeebaars sate:
Meng olie met kruiden
Rijg de zeebaars zo dat je het vel aan 1 kant hebt
Besmeer de vlees kant ligt in met de olie, rest gebruik je na het bakken als dressing
Bak eerst op de vel kant tot bruin, dan pas draaien.

Medallions:
Laat de room kaas op temperatuur komen en meng met de kruiden .
Snijdt de kipdij filets in de lengte in maar niet door,
Besmeer met kaas, beleg met spinazie, maak dicht met de prikkers.
( evt kun je er nog lekker spek om doen )

Black tiger shrimp:
Ingrediënten mengen, garnalen toevoegen
Marineren voor 1 nacht , af en toe om scheppen
Bakken en genieten

Ossenhaas:
Meng alles voor de marinade en voeg vlees toe.
Marineren voor minimaal 1 uur
Rijg aan de prikker

Lams:
Meng olie met kruiden en poeder
Snijdt de kaas plakjes in 2en , de koteletjes open en vul met de kaas
Haal door het kruiden mengsel, dan door bloem ei en panneer.
Zet koud weg tot gebruik.





Tags

Serveertip

Ideeën en of andere suggesties hoor ik graag



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top