Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chileense steak met Pebre

Door: Smulweb

  • Chileens Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


4 bosuitjes
1 bos koriander
3 tomaten
2 tenen knoflook
sap van een halve citroen plus rasp
extra vierge olijfolie
1 tl sambal
300 gram ribeye op kamertemperatuur



Malse steak op Chileense wijze.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiden:

1. Wrijf de ribeye goed in met peper en zout. Zet een pan op hoog vuur. Grill de ribeye 3 minuten aan elke kant en pak in in aluminiumfolie. Laat rusten.
2. Snipper de bosuitjes zo fijn mogelijk, evenals de knoflook en de verse koriander.
3. Ontdoe de tomaten van het vel en het zaad en snij ook deze fijn.
4. Doe dit bij elkaar in een schaal en doe hier een beetje citroensap bij en de sambal (even proeven of het pittig genoeg is)
5. Giet er voldoende olijfolie bij om het net onder te zetten.
6. Snijd de steak in mooie plakken en schep er wat van de Pebre overheen.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top