Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Blini's met Schotse zalm

Door: Vlogger_oerchef_SieberenMeerema

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Blini's
100 gram bloem
50 gram roggemeel
½ liter melk
14 gram instant gist
3 eieren
mespunt suiker
mespunt zout

Roomcrème
1 sjalot, gesnipperd
1 bosje kervel, gesneden
200 gram roomkaas naturel
1 eetlepel gehakte peterselie
4 kleine augurken, gehakt
1 eetlepel kappertjes
Sap van 1/4 limoen
zout en peper uit de molen

200 gram gemarineerde verse zalm, in dunne plakjes gesneden
Bosje kervel en takje frisee sla



Zet de Franse brasserie bij jezelf op tafel met deze blini's met gemarineerde zalm. Een echt feestelijk gerecht om mee uit te pakken met een gezelschap. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng de bloem, roggemeel, suiker en zout door elkaar in een kom. Doe vervolgens de melk en gist in een steelpannetje en verhit kort tot lichaamstemperatuur. Voeg het hierna toe aan het bloemmengsel en meng dit goed.
2. Split de eieren en voeg het eigeel van twee eieren toe aan het beslag en meng dit goed. Houd het eiwit apart. Laat het beslag afgedekt met een theedoek vervolgens 2 uur rijzen. Sla de 3 eiwitten stijf met een klein beetje zout. Meng dit door het beslag.
3. Draai de roomkaas los en voeg hier de augurk, kappertjes, sjalot en platte peterselie aan toe. Meng dit met zout en peper naar smaak en het limoensap.
4. Laat in een Koekenpan de arachide olie warm worden en bak de blini aan beide zijden gaar.
5. Meng de olijfolie, azijn en peper en zout door elkaar. Dresseer hier de frisee sla mee.
6. Verdeel de blini's over de borden en smeer op elke blini een laagje roomkaas. Leg hier de zalm op met nog een toefje roomkaas en garneer met de frisee sla en kervel.

Tags, ,

Bron

Sieberen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_oerchef_SieberenMeerema
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top