Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalm cocktail

Door: deonart

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


200 g gerookte zalm, in stukjes
1 gekookt en gepeld ei en erna in plakjes gesneden
citroen, partje
peterselie, plukje
sla in handbare stukken gewassen en uitgelekt

1. Maak een Cocktailsaus
2. Doe de gewassen en gedroogde sla onder in een cocktailglas.
3. Vul met een lepel de glas voor 2/3 met zalm en cocktailsaus mengsel.
4. Garneer cocktail met een plakje ei en een stukje zalm en een klein plukje peterselie.
5. Steek een partje citroen aan zijkant van glas.
6. Serveer op ovale schaal deze twee cocktails.


Tags


heerlijk en snel klaar --- misschien iets voor Kerst?

Ontdek meer:

Bereidingswijze

cocktailsaus
100 ml basismayonaise
50 ml slagroom
15 ml tomatenketchup
5 druppels vieux, cognac of brandy
5 druppels sherry
3 druppels gembernat
2 druppels citroensap
2 druppels worcestersaus
zout
peper

1. Doe de mayonaise, tomatenketchup, cognac, sherry, gembernat, citroensap en de worcestersaus in een glazen schaal.
2. Roer met een garde de ingrediƫnten door elkaar.
3. Klop met een garde de slagroom in een glazen schaal half stijf.
4. Roer met een houten lepel de slagroom door de saus.
5. Breng saus met zout en peper op smaak.

Tags



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top