Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mini bramentaartjes

Door: WillyVermeulen65

  • Slanke keuken Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


50 gr kokosschaafsel
230 gr blanke amandelen
50 gr kokosolie + wat extra om in te vetten
30 gr honing
260 ml kokosmelk
340 gr pure chocolade (minimaal 70%)
350 gr diepvries bramen
beetje poedersuiker om te bestrooien


Verder heb je nodig


Keukenmachine
deegroller
6 kleine vlaaivormpjes


Hoe gezond wil je het hebben, lactosevrij, glutenvrij en koolhydraatarm. En het belangrijkste, erg lekker!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet de vlaaivormpjes in met kokosolie
Maal voor het deeg het kokosschaafsel en de amandelen fijn in de keukenmachine
Meng in een kom de kokosolie met de honing en voeg hier het gemalen kokos-amandelmengsel aan toe
Meng alles goed, verpak het deeg in plastic folie en leg het minstens een half uur in de koelkast
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in zes gelijke delen
Maak hier bolletjes van en rol deze tussen twee vellen bakpapier of pastic folie met een deegroller uit tot cirkels van ca. 5 mm dikte en ter grootte van de vlaaivormpjes
Haal het bakpapier eraf en leg het deeg in de vlaaivormpjes, druk het goed aan en snijd het langs de randen af
Bak de taartbodempjes 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze beginnen te kleuren
Haal de taartbodempjes uit de oven en laat ze op een rooster helemaal afkoelen voordat je de ze uit de vormpjes haalt
Verwarm voor de ganache de kokosmelk tot tegen de kook aan
Hak de chocolade in stukjes en doe deze in een kom
Giet hier de hete kokokmelk overheen en laat 1 minuut staan zodat de chocolade smelt
Roer goed door tot je een gladde ganache hebt
Laat die afkoelen tot kamertemperatuur
Verdeel de kokosganache over de taartbodempjes
Let hier de bramen bovenop en bestrooi ze licht met poedersuiker
Laat de crostatine een half uur opstijven in de koelkast

Tags, ,

Serveertip

In plaats van bramen kun je ook andere bosvruchten gebruiken

Bron

Uit een magazine wat ik in de vakantie gelezen heb, maar waarvan ik de naam niet meer weet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WillyVermeulen65
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top