Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Patatas Bravas

  • Spaans Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Aardappel blokjes (2x2cm)
pittige (mayo-)saus
Ketchu[p


HULPMIDDELEN

Frituurpan


Deze zomer in Spanje (Catalonie) dit een paar keer besteld. Niet zo spannend, maar wel lekker. Het klimaat helpt er ook wel bij :-) Spaanse eenvoud... Heerlijk!

Bereidingswijze

De makkelijke manier: ontsteek de frituurpan op 180'c, diepvries aardappelblokjes, volgens aanwijzing.
Lekkerder is het Als je de aardappels zelf schilt en snijdt, dan eerst voorbakken op 140'c even uitlekken/afkoelen en dan afbakken op 180'c

Dit is in de kern wat het is. Gefrituurde aardappelblokjes. Die SAUS is wat het "bravas" maakt. Een soort van pittige mayonaise. Vaak apart in een schaaltje geserveert. Ketchup gaat er in veel gevallen ook met een paar streepjes over de aardappeltjes heen, en een paar prikkers erbij of een vork.
Die saus is in de meeste spaanse supermarkten zo te vinden, heet ook gewoon Salsa Brava's (in nedeland is o.a. bij AH een salsa te krijgen) Je kunt het 't beste vergelijken met samurai-saus, of samba saus (is milder) wat in de buurt komt van het geen je in de meeste gevallen in Spanje erbij krijgt. Eenvoudig!
Maar gefrituurde aardappelblokjes klinkt niet zo prettig als Patatas Bravas

Tags

Serveertips

Zet die TV nou is uit, en zacht de radio aan, of een rustige cd.
Lekker aan tafel of op de bank met je vrouw/vriendin.... keuvelen en praten over vanalles en nog niks.
Bravas, knabbeltjes, kaasje, worstje, Glaasje erbij. TOP avond

Bron

Spaanse barretjes



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Spike3951
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top