Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Groninger mosterdsoep met een geheime tip!

  • Regionaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 1 ui
- 1 ½ liter kippenbouillon (zelfgemaakt of van tabletten)
- 4 el Groninger mosterd
- 300 gram spekjes
- 200 ml room
- 150 ml droge witte wijn
- ½ bosje lente ui (eventueel te vervangen door 1 dun preitje of bieslook)
- peper en zout



Wat eet je als je een weekendje in Groningen bent? Groninger mosterdsoep natuurlijk! Zo heb ik daar eens een keer zo een heerlijk mosterdsoepje gehad zoals ik het nog niet eerder had gegeten. Ik vroeg aan de serveerster wat deze soep zoveel lekkerder maakte maar daarop kreeg ik geen bevredigend antwoord. Ze deed er een beetje geheimzinnig over. Geheim van de kok. Daar kon ik het mee doen.
Aan het einde van de avond toen we de rekening hadden betaald en op het punt stonden om het pand te verlaten en het dus tijd was om gedag te zeggen kreeg ik van haar een vette knipoog en zei ze; vergeet de wijn niet. . . . . Ik keek naar mijn wijnglas wat toch echt tot op de laatste druppel leeg was, toen ze eraan toevoegde. . . . . in de soep

Bereidingswijze

- Smelt de boter in een grote soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui.
- Voeg de bloem toe en roer dit goed door. Laat dit ongeveer 4 minuutjes garen.
- Voeg de bouillon beetje bij beetje toe en roer ondertussen met een garde alles goed door elkaar.
- Doe de mosterd erbij en laat dit op een klein pitje zachtjes doorkoken (5 minuten) zodat het geheel kan indikken.
- Voeg vervolgens eerst de room en daarna de wijn toe en blijf goed doorroeren.
- Bak intussen de spekjes krokant en laat ze uitlekken op een stukje keukenrol.
- Snij de lente ui in fijne ringetjes.
- Doe vlak voor het opdienen de spekjes en de lente ui in de soep. Je kunt het ook serveren zoals op de foto (met een beetje lente ui en spekjes in het midden van het bord)

Tags, , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top