Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Herfststoofschotel met tomaat,nasikruiden en vlees

  • Europees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

* 1 kilo hamlappen
* 200 gram prei zakje kant en klaar
* 2 grote rode uien
* 2 knoflookuien of 4 teentjes
* paar takjes bieslook ( is meer voor de kleur)
* 2 blikjes tomatenblokjes
* half blikje water (doe dit op gevoel )
* 3 eetlepels ketjap manis
* 1 zakje nasikruiden
* 2 laurierblaadjes
* 1 theelepel sambal Badjak
* scheutje azijn
* 1 tot 2 bouillonblokjes


Smakelijk eten

Parel62

Overdoen in Crockpot

Parel62

Heerlijk wat een lekker stoofpotje

Parel62

Ziet er heerlijk uit

Parel62

Raapstelenstampot

Parel62


Kwam deze tegen  in een kookboek van mijn moeder op een geschreven  velletje papier,gekregen van een buurvrouw .
Natuurlijk aangepast  aan deze tijd en zelf met de  crockpot verder  bereid.Kan ook in een  Braadpan.
Verrassend lekker met stampot en zelfs met frietjes was het een smakelijk geheel.

Bereidingswijze

Snijd de uien fijn
Pers de knoflook uit of snipper ze in kleine stukjes ikzelf had 2 knoflookuien .
Snijd de hamlappen in stukken van 4 .
Knip de Bieslook fijn

Laat wat kokosolie (olijfolie) heet worden in een hoge stoofpan. Bak het vlees even aan en haal het uit de pan. Fruit dan in dezelfde pan de gesnipperde uien, prei, bieslook en knoflookstukjes .Niet laten aanbakken even smoren. De 2 blikjes tomatenblokjes toevoegen in de pan en voeg een half blikje water toe dit even bekijken en op gevoel doen. Breng het even aan de kook.
Voeg het vlees weer in de pan de nasikruiden, de ketjap, azijn, Sambal en de laurierblaadjes. Laat het geheel onder af en toe roeren met de deksel op de pan ca. 2 uur stoven in stoofpan.Ik heb dit omgedaan in mijn Crockpot en dit op slow 3 uur laten stoven.Na deze periode kan je de saus wat indikken dat wil zeggen haal de deksel van de pan en laat het vocht wat verdampen dit was bij mij niet echt nodig zag er heel smakelijk uit en het was voor herhaling vatbaar een heerlijk recept !

Tags, ,

Serveertips

We aten het met Raapstelen stamppot (zie foto) was een heerlijke combinatie.

Heb zelfs al eens ingevroren ging ook prima .
je kan het ook maken met sucadelappen of kip

Bron

Recept uit moeders bewaarde recepten en aangepast aan deze tijd



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top