Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vietnamese keuken
  4. Vietnamese loempia's

Vietnamese loempia's

Door: Vlogger_Smulweb_Sabine

  • Vietnamees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2016

Ingrediënten 4 personen


Voor de loempia':
400 gram kippendij
8 loempia vellen
1 eetlepel 5 kruidenpoeder
1 geraspte knoflook teen
1 eetlepel geraspte gember
1 theelepel sojasaus

Voor de bouillon:
100 ml kookvocht van het pocheren van de kip
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel vissaus
1 cm gember
1 knoflookteen
1 bosui

Zonnebloemolie om in te frituren


Verder heb je nodig


Sauspan. Snijplank en mes. diepe pan om in te frituren


Deze loempia's heb ik leren maken van een Vietnamese vriendin. In mijn ogen zijn dit de ultieme, originele vietnamese loempia's. Ze worden bereidt zonder groenten. In Vietnam wordt de groenten er rauw naast gegeten met glasnoedels en een soort bouillon als saus. Dit recept is mijn interpretatie op het recept van mijn vriendin. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Leg de kip in een pan en vul met water totdat de kip net onder staat. Laat dit net niet koken voor 10 minuten. Zet na het pocheren het vuur uit en laat de kip nog 10 minuten door garen in het pannetje.
2. Hak de kip vervolgens in stukjes van ongeveer een halve centimeter Marineer de kip met de 5 kruiden poeder, gember, knoflook en sojasaus.
3. Maak de bouillon door alle ingrediënten voor de bouillon in een sauspan te doen. Zet het pannetje op laag vuur en laat dit 'trekken',
4. Zet ondertussen een pan met een flinke laag zonnebloemolie op het vuur.
5. Rol de loempia's in en frituur de loempia's ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top