Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vis taco's

Door: Vlogger_Smulweb_Sabine

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


350 gram kabeljauw
1 tl komijnzaadpoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
een halve rode kool
2 limoenen
1 mango
8 cordita's (kleine tortilla's)
1 blok feta
Koriander
1 rode ui
3 eetlepels azijn
peper en zout
1 eetlepel mayonaise
arachide olie


Verder heb je nodig


Kom, Snijplank en mes, Koekenpan


Vis taco's komen oorspronkelijk uit Mexico maar zijn geboren als streetfood in de Amerikaanse stad San Diego. Geniet van dit frisse gerecht en durf te varieren met verschillende ingredienten naar smaak. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de ui in halve ringen en laat minstens 30 minuten in de koelkast staan, weekend in de azijn. Dit kun je ook een paar dagen van te voren maken, bewaar dit dan in een weckpot.
2. Snijd de kabeljauw in stukjes van ongeveer 3 centimeter en marineer met een eetlepel arachide olie, de paprika poeder en de komiijnzaadpoeder. Laat dit minstens 20 minuten in de koelkast intrekken.
3. Snijd de rode kool in dunne reepjes van ongeveer een halve centimeter.
4. Marineer de rode kool met een eetlepel arachide olie, een eetlepel mayonaise, een halve uitgeperste limoen, het rasp van een halve limoen en peper en zout.
5. Snijd de mango in blokjes en meng deze ook door de koolsla.
6. Bak de kabeljauw ongeveer 4 minuten gaar.
7. Snijd de overige limoen in partjes, deze kun je naast het gerecht serveren.
7. Maak de corditas op door er eerst de koolsla op te leggen, dan de vis, kruimel er vervolgens wat feta overheen en maak af met een paar plukjes koriander.

Tags, , , ,

Serveertip

Tip: Je kunt ook ander fruit gebruiken zoals, kiwi, passievrucht of ananas.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top