Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijk romige komkommer-kippensoep, zowel koud als warm te serveren.

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1 grote ui (in halve ringen gesneden)
3 teentjes knoflook (in hele dunne plakjes gesneden)
ongeveer 400 gram kippedijen
2 komkommers
1 courgette
50 gram vermicelli
200 ml crême fraiche
5 kippenbouillonblokjes
versgemalen (4-seizoenen)peper
twee eetlepels olijfolie
2 liter water


HULPMIDDELEN

Twee kookpannen
zeef
staafmixer


Een maand of twee geleden kreeg ik van mijn broer een heleboel mini komkommertjes, uit zijn eigen moestuin. Het was teveel om zo op te eten dus ik heb er ook een grote pan soep van gemaakt. Deze soep is helemaal geweldig en zowel koud als warm heul lekker! Proef het zelf.....

Bereidingswijze

Verwarm in een kookpan de olijfolie en voeg de uienringen en de plakjes knoflook toe. Fruit dit totdat het geur af begint te geven en de uien glazig zien. Voeg de kippendijen toe schroei ze dicht. Voeg 2 liter water toe samen met de bouillonblokjes en breng het aan de kook. Laat dit ongeveer drie kwartier zachtjes koken met de deksel op de pan. De kippendijen zijn dan papgaar en heerlijk mals. Was ondertussen de komkommers en de courgette en snijd ze in kleine stukken. Zodra de kippendijen gaar zijn haal je ze uit de pan en voegt dan de stukken komkommer en de courgette toe aan de bouillon. Breng de bouillon weer aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken tot de stukken komkommer/courgette gaar zijn. Pluk ondertussen de kip grof uit elkaar en laat even rusten. Na 10 minuten de pan van het vuur nemen en met de staafmixer alles pureren. Daarna de soep zeven zodat er een glad mengsel overblijft. De kip kan nu terug in de pan en als de soep kookt voeg je de vermicelli toe. Blijf even roeren tot de vermicelli gaar is (meestal 7 - 10 minuten). Als laatste de crême fraiche door de soep roeren (het liefst met een garde). Op smaak brengen met nog wat versgemalen (4-seizoenen)peper en eventueel wat zout.

Tags,

Serveertips

Als garnering zou je er nog wat fijngesneden bieslook over kunnen strooien.

Succes verzekerd!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van conpom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top