Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Pittig zoete maissoep

Pittig zoete maissoep

Door: JDoldersum

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2016

Ingrediënten 4 personen


2 verse suikermaïskolven
2 verse rode pepers
3 el olijfolie
1 tl zout
1 el boter
1 middelgrote rode ui
2 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
1 zoete aardappel
1 l groentebouillon (van blokjes of poeder)
2 laurierblaadjes
½ theelepel gedroogde oregano
1,25 dl room
zwarte peper naar smaak
1 limoen, uitgeperst
basilicumblaadjes


Verder heb je nodig


Oven, desgewenst staafmixer.


Heerlijk pittig, romig en zoet met een crispy bite.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven verhitten tot 180° C. Maïskolven in een grote bak zetten en de korrels met een scherp mes loswrikken van de kolven. De kernen bewaren. Pepers van zaadjes ontdoen en in stukjes ter grootte van de maïskorrels snijden. Met de maïskorrels vermengen, zout erover strooien en de olijfolie er door mengen. Uitspreiden op een bakplaat (met bakpapier). Ca. een half uur in de oven roosteren tot de maïs net kleur begint te krijgen. Een paar keer omscheppen. Intussen de in grove stukken gebroken maïskolfkernen in de bouillon met de laurier en de gedroogde oregano aan de kook brengen en op een laag vuur een half uur tegen de kook aan houden. Door een zeef gieten. Boter laten smelten en daarin op matig vuur de in stukjes gesneden ui en selderij fruiten tot de ui glazig is. Daarna de fijngesneden knoflook 2 min. meefruiten. De in kleine blokjes gesneden zoete aardappel toevoegen en de helft van de bouillon. In ongeveer 10 min. zacht laten worden.
Het geroosterde mengsel van maïs en pepers er bij doen en de rest van de bouillon. Nog ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Pureer de soep desgewenst (gedeeltelijk) met de staafmixer. Room en zwarte peper er doorheen roeren. Direct serveren of liever nog laten afkoelen en de andere dag opwarmen. Dat bevordert de smaak. Bij het serveren limoensap er over sprenkelen en wat fijngeknipte basilicumblaadjes erover strooien.

Tags, ,

Bron

Www.elzenkamp.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JDoldersum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top