Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ovenschotel met kip en champignonroomsaus

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

 4 kipfilets
 150 g gerookt ontbijtspek
 1 sjalotje, fijngesnipperd
 1 teen knoflook, uitgeperst
 400 g champignons, schoongeborsteld en in plakken gesneden
 100 ml droge witte wijn
 250 ml slagroom
 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
 2 takjes peterselie, fijngehakt
 Stukje Parmezaan, geraspt
 Boter of olie om in te bakken


HULPMIDDELEN

Hapjes-, of Braadpan, ovenschaal


Malse kipfilets omwikkeld met spek, overgoten met romige champignonsaus en gegratineerd met kaas in de oven. Comfort food op zijn best! 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in.
2. Verhit de Hapjespan met wat boter. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en omwikkel ze met ontbijtspek.
3. Bak de kipfilets rondom goudbruin in de boter. Je hoeft de kipfilets niet helemaal gaar te bakken, want ze garen zo meteen nog verder in de oven.
4. Leg de kipfilets in de ovenschaal.
5. Voeg indien nodig wat extra boter toe aan het overgebleven braadvet en fruit de sjalot en knoflook, totdat de sjalot zacht is.
6. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur verder, totdat de champignons goudbruin zijn en het vrijgekomen vocht verdampt is. Blus af met de witte wijn en laat inkoken.
7. Voeg de slagroom, tijm en peterselie toe en laat kort even koken, totdat de saus iets indikt. (Niet teveel laten inkoken, anders houd je te weinig saus over.)
8. Verdeel de champignonroomsaus over de kipfilets en bestrooi met de geraspte Parmezaan.
9. Bak 20 tot 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin en de kip gaar is.

Tags, , , ,

Bron

Internet



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top