Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Blauwe bessen azijn

Door: wilmiewillemse

  • Regionaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 1 personen


- 250 gram blauwe bessen
- 750 ml witte wijn azijn
- 150 gram suiker
- rasp van een sinaasappel



Deze zelfgemaakte vruchtenazijn van blauwe bessen is uitermate geschikt voor het maken van dressings in salades e.d.

TIP: Maak ook wat kleine flesjes want die zijn leuk om cadeau te geven 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Breng de bessen, azijn, suiker en rasp aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken.
- Pureer het met een staafmixer en giet de vloeistof door een zeef.
- Giet het, met behulp van een trechter in een schone fles of pot die je goed af kunt sluiten. (of enkele kleine flesjes.
- Ongeveer 6 maanden in de koelkast houdbaar.

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top