Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cevapcici - gehakt van de grill (Balkan gerecht)

Door: mick72

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gram rundergehakt
500 gram lamsgehakt
1 ei
1 tl. organo
2 tl. cayennepeper
2 tl. paprika
3-4 tl. vegeta (soort aromat/bouillonpoeder)
2 tenen knoflook (fijn geraspt)

Je kunt eindeloos variëren met vleescombinaties, half om halfgehakt, rundergehakt, alleen lams of varkensgehakt.. Zorg er alleen voor dat het niet te hard gebakken word (met andere woorden, geduld dan droogt het vlees niet uit).
Maar je kunt er ook verse peterselie of munt aan toevoegen.


Verder heb je nodig


Barbecue of grillpan, als het niet anders kan gewoon een "ouderwetse" koekepan met dikke bodem.


Wie door de Balkan heeft gereisd zal ze ongetwijfeld hebben gegeten, en voor hen die er nog naartoe vertrekken met vakantie, loop ze niet voorbij!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed het gehakt goed door elkaar met het ei en de kruiden.
Vorm er vingerdikke sigaren van, leg ze op een schaal en dek ze vervolgens af
met folie en laat ze in de koelkast rusten (minimaal één dag).

Haal het gehakt uit de koelkast.
Maak de Barbecue gereed, doe de kolen in de firestarter, verwarm de elektrische grill
of verwarm je grillpan vast voor.
Als de kooltjes dan mooi witgrijs zijn, kun je de cevapcici gaan grillen (of een andere warmtebron).
Zorg ervoor dat ze mooi bruin worden (dus geregeld draaien, de gehaktrolletjes moeten mooi zacht blijven en
niet droog van binnen).

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Lekker met zelfgebakken pita-brood, of friet met rauwe ui en een dikke romige (kruiden)yoghurt of knoflooksaus.

TIP: probeer ook eens de Ajvar uit, een verse saus van paprika, aubergine en knoflook. Is een pittige saus welke zich goed laat smaken met dit gehakt, ui, pita en patat.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mick72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top