Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Focaccia-brood - koolhydraatarm

Door: jawico

  • Fusion Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


50 gram amandelmeel 3,4 khd
5 gram kokosmeel Aman Prana 0,2 khd
snufje zout
Italiaanse kruiden
1 theelepel bakpoeder (wijnsteen)
1 teentje knoflook
25 gram/ruime eetlepel kokosolie 0 khd (even vloeibaar maken) of roomboter
3 ei(eren)
rozemarijn bovenop
OPTIONEEL grof zeezout bovenop
OPTIONEEL pijnboompitjes bovenop of andere pitten
olijfolie om na het bakken mee te bestrijken


Verder heb je nodig


Mengkom, ovenschaal


Probeer de focaccia  eens met de overheerlijk witlof lasagne, of onder een gebakken eitje? Eet smakelijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
Roer alle droge ingrediënten goed door elkaar (melen, zout, Italiaanse kruiden en bakpoeder).
Voeg de eieren toe, knijp knoflook erboven uit en giet warme kokosolie erbij en meng alles goed door elkaar tot je een mooi egaal deeg/beslag hebt.
Vet een vorm in of bekleed een Ovenschaal met-natgemaakt en uitgeknepen- bakpapier, dan til je het broodje straks zo eruit! Met ei bakken betekent altijd: plakken. Als je zeker wilt zijn van goed 'lossen', vet dan het bakpapier extra in. De deeglaag moet ongeveer 1 cm dik zijn. Ik gebruikte een ovenschaal van Ikea van ca. 10 x 15 cm. Als laatste nog wat rozemarijn erover. Bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Niet te lang dan wordt-ie droog. Ik strijk er met een bakkwast na het bakken vaak direct wat olijfolie op. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm daarna goed laten uitwasemen op een rooster, anders krijg je een nat brood, er zit namelijk vrij veel ei in.

Tags

Serveertip

Voor het opdienen wat grof zeezout erover strooien of malen. Heerlijk bij soep, kaasfondue of serveer het eenvoudig bij de borrel met een kommetje goede olijfolie met wat zout en peper erin.

Bron

Http://www.koolhydraatarmrecept.nl/koolhydraatarm-focaccia-brood/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jawico
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top