Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Kabeljauwfilet in heerlijke pikante tomaten-knoflooksaus

Kabeljauwfilet in heerlijke pikante tomaten-knoflooksaus

Door: Delarosa

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-07-2016

Ingrediënten 4 personen


4 kabeljauwfilets van ca 150gr, gekruid met p&z

50 gr boter + scheut olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
2 grote tenen knoflook, gesnipperd
1 groen pepertje, gesnipperd
1 el pikant paprikapoeder
1 tl paprikapoeder edelsusz
1 tl sumac (Turkse winkel of toko)
1 tl komijnpoeder
1 tl mosterd
1 klein blikje tomatenpuree
Flinke scheut droge witte wijn
4 dl vis- of kippenbouillon (als je het iets minder 'vissig' wilt)
Kookroom of crème fraiche naar smaak
Fijngesneden peterselie en dragon (mag best royaal...)



Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Diepe (stoof)pan


Vanavond gegeten bij onze onderburen, zo lekker dat ik het recept natuurlijk mijn Smulvrienden niet wil onthouden. Echt top, weer eens een heel ander sausje waar je vis in gaar wordt gestoofd!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de gekruide vis aan beide kanten mooi goudbruin en haal ze uit de pan.
(Als je ze niet heel kunt houden, geen punt, doet niks aan de smaak af he 😉)..
Fruit in achtergebleven bakvet de sjalotjes, knoflook, pepertje, paprikapoeders, sumac en komijnpoeder even aan.
Voeg mosterd en tomatenpuree toe en bak eventjes mee, blus af met wijn en bouillon.
Laat dit een minuutje doorpruttelen, voeg kookroom/crème fraiche toe en leg de vis in de ontstane saus.
Laat deze een minuut of 10 a 15 rustig gaarstoven hierin en voeg op het laatst de fijngesneden kruiden toe.
Proef of er nog peper of zout bij moet en serveren en Smullen maar, eet smakelijk!

Tags

Serveertip

Wij kregen er Turks brood, parelcouscous en diverse groentes bij, onder andere paprikamix. LEKKER!

Bron

Onze onderbuurvrouw Jocelyn



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top