Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kabeljauwfilet in heerlijke pikante tomaten-knoflooksaus

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 kabeljauwfilets van ca 150gr, gekruid met p&z

50 gr boter + scheut olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
2 grote tenen knoflook, gesnipperd
1 groen pepertje, gesnipperd
1 el pikant paprikapoeder
1 tl paprikapoeder edelsusz
1 tl sumac (Turkse winkel of toko)
1 tl komijnpoeder
1 tl mosterd
1 klein blikje tomatenpuree
Flinke scheut droge witte wijn
4 dl vis- of kippenbouillon (als je het iets minder 'vissig' wilt)
Kookroom of crème fraiche naar smaak
Fijngesneden peterselie en dragon (mag best royaal...)



HULPMIDDELEN

Snijplank
Scherp mes
Diepe (stoof)pan


Vanavond gegeten bij onze onderburen, zo lekker dat ik het recept natuurlijk mijn Smulvrienden niet wil onthouden. Echt top, weer eens een heel ander sausje waar je vis in gaar wordt gestoofd!

Bereidingswijze

Bak de gekruide vis aan beide kanten mooi goudbruin en haal ze uit de pan.
(Als je ze niet heel kunt houden, geen punt, doet niks aan de smaak af he 😉)..
Fruit in achtergebleven bakvet de sjalotjes, knoflook, pepertje, paprikapoeders, sumac en komijnpoeder even aan.
Voeg mosterd en tomatenpuree toe en bak eventjes mee, blus af met wijn en bouillon.
Laat dit een minuutje doorpruttelen, voeg kookroom/crème fraiche toe en leg de vis in de ontstane saus.
Laat deze een minuut of 10 a 15 rustig gaarstoven hierin en voeg op het laatst de fijngesneden kruiden toe.
Proef of er nog peper of zout bij moet en serveren en Smullen maar, eet smakelijk!

Tags

Serveertips

Wij kregen er Turks brood, parelcouscous en diverse groentes bij, onder andere paprikamix. LEKKER!

Bron

Onze onderbuurvrouw Jocelyn



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top