Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

SALADE MET BRIE, WALNOOT EN HONING

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

150 gr. veldsla
150 gr. brie
100 gr. walnoten
3 trostomaten
vloeibare honing
olijfolie
peper en zout


HULPMIDDELEN

Koksmes
Officemes
Tomatenmes
Snijplank
Mengkom
Slakom

Tags

Een snelle salade

Ik maakte deze salade zelf als bijgerecht maar je kan hem natuurlijk ook prima als lunch nemen

Bereidingswijze

Doe de veldsla in een slakom en hak de walnoten grof met een koksmes. Doe de gehakte walnoten in een aparte mengkom en laat even staan voor zo.

Snijd de brie in plakken en daarna in blokjes. Als de brie te zacht is om te snijden kan je deze kort in de vriezer laten opstijven. Doe de blokjes brie bij de walnoten in de mengkom en giet hier een flinke scheut vloeibare honing over. Voeg wat versgemalen peper toe, roer alles door elkaar en doe bij de veldsla.

Snijd de trostomaten in blokjes en meng deze met de rest van de salade. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, wat extra peper en een beetje zout. Serveer eventueel met een stukje stokbrood en genieten maar.

Tags



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Johannie06
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top