Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Guinness Hamburgers uit het vuistje

  • Schots Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 zachte sesambroodjes
4 plakjes Cheddar
4 plakjes bacon
½ ijsbergsla

VOOR DE BURGER:

600 g rundergehakt
1 ei
1 snuifje paprikapoeder
1 snuifje chilipoeder
versgemalen peper
zeezout

VOOR DE PICKLESMAYONAISE:

4 el pickles Voeg toe aan je boodschappenlijst
2 el mayonaise of zure room Voeg toe aan je boodschappenlijst

VOOR DE GEKARAMELISEERDE RODE UI:

2 rode uien
1 el Solo
1 scheutje esdoornsiroop
versgemalen peper
zeezout
4 el Guinnessbier
1 takje verse tijm



Lekkere burgers met een heerlijk sausje

Bereidingswijze

-Pel de rode uien en snijd ze in ringen.
-Verhit de Solo in een Koekenpan en stoof de uiringen op een zacht vuur aan met de rest van de ingrediënten (Guinnessbier, esdoornsiroop, tijm, peper en zeezout).
-Laat zacht stoven tot de uischijfjes licht gekarameliseerd en glanzend zijn.
-Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten en vorm er met vochtige handen 4 hamburgers van, op de maat van je broodjes.
-Verhit Solo in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijden mooi bruin en gaar ze naar smaak.
-Verwarm de oven voor op 160°C.
- Leg de plakjes bacon op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze krokant.
-Meng de pickles met de mayonaise of zure room tot een glad sausje.
-Was de ijsbergsla, dep hem droog en trek hem in stukjes.

-Snijd de sesambroodjes in helften en leg op de onderste helft een sneetje Cheddar.
- Zet kort onder de grill in de oven tot de kaas licht smelt.
-Verdeel er telkens een laagje sla en uiringen over. Leg er de burger en bacon op en werk af met de picklesmayonaise.
-Zet de bovenste helft van het broodje op de burger en serveer.

Tags

Bron

Solo



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top