tps://www.facebook.com/2deliciousfoodblog/

• 750 ml water
• 1 bosje bosui
• 1 tl kokosolie
• 1 kg tuinerwten (diepvries)
• 400 ml kokosmelk (blik à 400 ml)
• ½ groentebouillontablet
• 1 citroen
• 15 g basilicum
• 15 g koriander
• 2 el extra vierge olijfolie
Staafmixer
Toen ik dit receptje vond in de Allerhande…Dacht ik Kokos in erwtensoep? Rare combinatie?! Maar toch trok het me aan om het toch eens uit te proberen.
En vandaag was het moment. Ik had tenslotte nog een blik kokosmelk in de kast staan
Amai! Die soep was vlug klaar seg! En nog lekker ook!
1. Breng het water aan de kook. Verwarm ondertussen een grote pan met deksel op halfhoog vuur. Hak de bosuien fijn en doe ze met de kokosolie in de pan. Draai het vuur hoog en fruit de ui 2 min. Voeg de bevroren tuinerwten, de kokosmelk, bouillontablet en het kokende water toe. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op hoog vuur 3 min. koken.
2. Neem de pan van het vuur. Pers de citroen uit. Voeg het grootste deel van de kruiden, met steeltjes en al, en het citroensap toe en pureer de soep met een staafmixer tot hij superglad is. Schep de soep in diepe borden, besprenkel met wat olie en bestrooi met de rest van de kruiden.
Allerhande Mei 2016
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »