Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tartaar langoustine met gebrande jonge makreel en gember

  • Europees Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 100 personen

€ 200 gram Morbier kaas
€ 10 plakjes Bladerdeeg
€ 2x een Ei
€ 25x Rodepeper
€ 150 gram Koriander
€ 250 ml Limoensap
€ 750 ml Olijfolie
€ 750 gram Jonge makreel
€ 125 gram Gember
€ 750 gram Verse langoustine



Heerlijk recept

Bereidingswijze

1. morbier kaas raspen
2. bladerdeeg in dunne reepjes snijden, besmeren met ei en besprenkelen met geraspte morbier kaas.
3. Bladerdeeg afbakken in de oven op 180 graden
4. Ontdoe de langoustines van hun kop, verzamel de staartensnijd ze aan de onderkant in met een scherp mesje van onder tot boven, breek ze open. Als je alle staartjes ontdaan hebt van hun harnas moet je het darmkanaal verwijderen. Hak het in kleine stukjes.
5. voeg de olijfolie en citroensap toe en verwijder de pitjes uit de rode peper, hak deze in kleine stukjes. Hak de koriander.
6. Brand de makreel en snijd in blokjes en meng met de langoustine
7. Snijd de gember fijn en vermeng dat met de tartaar
8. Dien het gerecht op

Tags, , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van els12345
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top