
1 blik Bonduelle Reuzenbonen à 425 ml
4 eetlepels olijfolie
1 rode ui, in ringen
1½ eetlepel rode wijnazijn of balsamico azijn
3 rijpe pomodoritomaten, in blokjes
2 eetlepels fijngehakte verse dille
75 g zwarte olijven, in ringen
75 g feta, verkruimeld
150 g verse en gewassen spinazie
2 eetlepels croutons
peper en zout
Er zijn zoveel redenen om bonen te eten: het is goed voor je, je kunt er heel veel mee variëren en het is gewoon ontzettend lekker! Vandaag maak je een culinair uitstapje naar Griekenland met deze heerlijke spinaziesalade.
Verhit de olijfolie en bak de uiringen met wat peper en zout in 5-6 minuten op een laag vuur tot ze zacht zijn.
Blus de uiringen af met de azijn en laat het een beetje afkoelen.
Meng de bonen, tomatenblokjes, dille, olijven en feta door de afgekoelde ui met de dressing van olijfolie en azijn. Van zulke kleuren en geuren word je al meteen hongerig!
Verdeel de spinazie over de borden en verdeel het bonenmengsel erover. Versier je salade door er knapperige croutons over te strooien.
En om het culinaire uitstapje compleet te maken; In het zuiden van Europa is het heel normaal om met brood de laatste restjes van je bord op te lepelen. Serveer de salade dus met een warm pitabroodje of stokbroodje. Kali orexi, oftewel eet smakelijk!
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »