Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Linzensalade met rucola en geitenkaas

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

3/4 blik Bonduelle Linzen (à 425 ml)
1 el balsamico-azijn
2 tl mosterd
3 el olijfolie
2 tl honing
Peper en zout
50 gr spekblokjes
30 gr rucola
150 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
1 rode ui, gesnipperd



De smaak en eenvoud van deze linzen past perfect bij het nootachtige van rucola en het smeuïge van geitenkaas. Een combinatie om je vingers bij af te likken.

Bereidingswijze

Maak een smaakvolle dressing van de balsamico-azijn, mosterd, 3 el olijfolie en de zachte honing. Kruid met peper en zout. Schep de linzen erdoor en laat 30 minuten intrekken zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

Bak het spek knapperig in een Koekenpan en laat het goed uitlekken op keukenpapier. Was de rucola en snijd deze eventueel wat kleiner.

Meng de rucola, smeuïge geitenkaas en het gesnipperde rode uitje voorzichtig door de linzen, zodat de linzen goed heel blijven.

Schik de salade op een mooie schaal en werk af met het knapperige spek. Heerlijk met meergranenbrood en gezouten boter!

Met dit recept heb je binnen een handomdraai een heerlijke linzensalade die je met trots kunt serveren aan je gasten. Tast toe en geniet ervan!

Tags, , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top