Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Surinaamse kip met snijbonen en rijst wokgerecht

Door: foekje1

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 grote aardappel
,400 gram snijbonen
4 stuks scharrel kipdij filets AH
150 gram basmati rijst
1 eetlepel tomaten puree
1 tl trassi
2 eetlepels Nasi Trafasie, verkrijgbaar bij Jumbo,supercoop en AH), is roerbakmiix voor Javaanse nasi staat er op het etiket van de pot van merk Faja Lobi
zonnebloem olie of kokosolie
4 eieren
halve ijsbergsla
1 - 2 lepels garam masala van Jonnie Boer




Verder heb je nodig


Wok
ouderwetse snijbonen molen, anders snij je ze in kleine stukjes of koopt ze verpakt in de super.
De kip bestrooien met de garam masala.

Surinaamse schotel met kip, snijbonen en riist

eet smakkelijk!


Ik zag dit recept op de Surinaamse keuken, heb het beetje veranderd, Smaak was heerlijk.
Mijn eetgenoot was heel enthousiast.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijbonen rengen en door de molen fijn malen en 5 minuten koken, afgieten en beetje sesamolie erover gieten en in pannetje even doorroeren.Aardappel schillen en in dunne plakjes snijden, halveren en 5 minuten in water koken. Afgieten. Rijst volgens recept koken.Meestal 1 rijst--1,5 water. Kip in 4 plakken per filet snijden, bestrooien met de garam masala. en in hete wok in 3 el olie aan braden, 5 minuten op laag vuur smoren. Kip eruit halen.Tomatenpuree en trassi even bakken, De gare rijst toevoegen. 2 eetlepels Nasi trafasie erover scheppen. De aardappelen en snijbonen erbij doen. De kip erover scheppen en alles nog 10 minuten roerbakken op laag vuur. 2 eieren bakken. De ijsbergsla fijn snijden.
De ijsbergsla eert op bord verdelen. De wok inhoud op de borden verdelen en de kip eerlijk verdelen. Gebaken ei boven op leggen.
Eet smakelijk!

Tags

Serveertip

Casave chips erbij serveren.
zoetzure komkommer



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foekje1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top