Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Verrukkelijke kabeljauwfilet in rauwe ham met champignon pestoroomsaus

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Plm. 250 gram kabeljauwfilet of andere dikke witvis (ik had kabeljauwhaasje)
Plm. 4 plakken rauwe ham
Peper, zout
1 eetlepel roomboter
Plm. 100 gram champignons
1 sjalotje
1 klein glas droge witte wijn (plm 1/8 ltr)
100 ml slagroom
2 eetlepels basilicumpesto


HULPMIDDELEN

Pannetje voor de saus
ovenschaal

Foto 1: de kabeljauw vlak voordat deze de oven in gaat

Foto 2 : Zo komt de vis uit de oven

foto deonart


Toen we deze vis aten zei mijn man een paar maal achter elkaar
"Wat is dit vreselijk lekker, dat wil ik vaker eten."
Ik heb de kabeljauw (mag natuurlijk ook een andere witvis zijn) in Parmaham gerold. Rauw in de Ovenschaal en daarover de champignon-pesto-roomsaus. Toen in de oven en wachten tot de vis klaar is. Ondertussen kun je de rest van de maaltijd voorbereiden.
Lekker makkelijk dus.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 160 graden (boven- en onder-warmte).

Sjalotje pellen en snipperen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
Kabeljauw kruiden met peper en zout en helemaal inpakken in de rauwe ham.
Leg de kabeljauw in de ovenschaal.

Saus:
Smelt de boter in een steelpan.
Bak hierin de sjalot-snippers glazig.
Doe de wijn erbij en kook de wijn op hoge warmtebron in tot je ongeveer 1 eetlepel vocht overhoudt.
Voeg de room toe en kook ook de room in tot die wat dikker wordt.
Voeg de champignons en de pesto bij de room.
Laat nog een paar minuten (plm. 5 min.) even zachtjes doorkoken.

Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe.

Giet de saus over de vis.
Zet de schaal voor plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Prik even in de vis met een vork om te kijken of deze gaar is (de tijd is afhankelijk van de dikte van de vis).

Tags, , , , , , ,

Serveertips

Lekker met aardappelpuree, doperwten, worteltjes, sla, gebakken aardappelen etc. etc.



Leuk recept? Deel het
Reacties (26)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top