Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse van gerookte zalm met gelei van komkommer en wasabi mayonaise.

  • Europees Amuse
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

120 gr Verse Zalm met vel. (of gerookte zalm)
6 gr Maldon zout
6 gr fijne suiker
Rookmot
200 ml komkommersap (1 st)
20 gr honing
10 ml witte wijnazijn
10 ml champagne azijn
1,5 gr Agar Agar
1 eierdooier
7 gr mosterd
7 ml sushi azijn
100 ml plantaardige olie
7 gr wasabi pasta
1 bosje dille
peper
zout


HULPMIDDELEN

Rookoven
Sapcentrifuge


Overheerlijke amuse.

Bereidingswijze

Zalm
Meng zout, suiker en peper en wrijf de zalm aan de vis zijde in met dit mengsel.
Doe 3 flinke eetlepels rookmot in de rookoven en verwarm deze.
Zodra de mot begint te roken, leg de zalm op de velzijde op het rooster.
Sluit het deksel en haal de pan van de warmtebron.
Laat 10 minuten staan.
Haal de zalm uit de rookoven en koel terug in de koelkast.

GELEI VAN KOMKOMMER
Komkommersap aan de kook brengen met azijn en honing.
Agar agar toevoegen en 2 minuten laten doorkoken.
Door een zeef in een grote bak storten en verspreiden en laten afkoelen.

MAYONAISE
Meng de eierdooier met de mosterd en de azijn.
Voeg onder voortdurend kloppen met de garde de olie druppelsgewijs toe.
Breng op smaak met zout, peper.
Wasabi toevoegen en goed doorroeren.

Opmaak
Steek rondjes uit de komkommer gelei en leg op een amuse lepel
Snijd mooie blokjes van de zalm en plaats op de komkommergelei
Werk af met een dotje wasabi mayonaise en een takje dille.

Tags, ,

Serveertips

Heerlijk met zelf gerookte zalm maar kan ook gemaakt worden met kant en klaar gerookte zalm.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top