Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip met couscous

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

120 gram kipfiletreepjes
1 theelepel kipkruiden
75 gram couscous
200 ml kokend water
30 gram rozijnen
5 ml kokosolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
125 gram courgette, in blokjes
125 gram aubergine, in blokjes
1 theelepel koriander
1 theelepel komijn
peper, naar smaak
zeezout, naar smaak



Gemaakt voor mijn man die sport hij vindt de recepten uit dit boek erg lekker en geeft hem voldoening

Bereidingswijze

Kruid de kipreepjes licht met de kipkruiden.
Doe de couscous in een pan en voeg al roerende 200 ml kokend water en de rozijnen toe.
Laat het daarna met de deksel op de pan rustig 10 minuten staan (dus niet op het fornuis, zonder vuur eronder)
Verhit de kokosolie in de wok.
Bak de kipreepjes in circa 8 minuten op laag vuur en haal ze vervolgens uit de wok.
Doe de knoflook, courgette en aubergine in de wok en roerbak op hoog vuur.
Voeg de koriander en komijn toe.
Voeg de kipreepjes toe.
Roer de couscous aan de wok toe en meng het gerecht goed.
Voeg naar smaak peper en zeezout toe.

Tags, ,

Bron

Goud op je bord



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top