Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Argentijnse kipgehaktballetjes in Chimichurry-saus

  • Argentijns
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 gr kipgehakt
eigeel van 1 groot of 2 kleine eitjes
peper en zout van de molen
bloem en paneermeel
1 dl olijfolie
4 geperste teentjes knoflook
1 fijngesneden chilipepertje
borrelglas rode wijnazijn
fijngesneden oregano en peterselie (royaal)


HULPMIDDELEN

Mengkom
snijplank
knoflookpers
staafmixer
braadpan


Smakelijke gehaktballetjes in een pittige maar smaakvolle saus gaargesudderd.Ik heb ze van kipgehakt gemaakt, natuurlijk bepaal je zelf waar jij ze van maakt!

Bereidingswijze

Gehakt met eigeel, peper, zout en bloem mengen tot een mooi geheel waar je goed balletjes van kunt draaien.
Olijfolie met knoflook, pepertje, azijn en de fijngesneden kruiden met de staafmixer tot gladde saus mixen.
Beetje olijfolie in de pan en de balletjes hierin goudbruin aanbakken op niet te hoog vuur.
Saus erbij doen en de balletjes hierin ca 20 minuutjes langzaam gaar laten sudderen, eventueel iets bouillon toevoegen als het te weinig saus dreigt te worden. (Kippenbouillon).
Gehaktballetjes met de saus serveren bij rijst of gebakken aardappeltjes en groente naar smaak.
Buon appreveche!

Tags

Serveertips

Ook lekker met een knapperig stuk stokbrood, liefst dan de balletjes met saus iets lauwwarm... Lekker!

Bron

Via via na een etentje, lekker wazig he



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenprins71
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top