Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chili con Carne - op mijn manier

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

75 gram gerookte bacon (half pakje oscar mayer)
2 Argentijnse chorizo worstjes (criollo, totaal tussen de 150-200gr)
500 gram rundergehakt
2 blikjes rode kidney bonen (2x 240gr uitgelekt)
2 grote uien
1 grote groene paprika
1 kg goede rijpe tomaten
2 eetlepels geconcentreerde tomaten puree
2 rode Spaanse pepers
4 teentjes knoflook
2 eetlepels gerookt paprika poeder (pimentón de la Vega)
2 teelepels gemalen komijn
2 laurier blaadjes
beetje versie koriander
1 bouillon blokje (rund/groente)
1 kopje dubbele expresso koffie
1 teelepeltje suiker
1/2 teelepeltje kaneel
Tabasco
zout



Tja, ik denk al heel lang dat het goed zou zijn als we wat meer bonen zouden eten. Gewoon om te varieren van aardappelen, pasta en rijst. Dus vandaar dat ik met het bekendste en waarschijnlijk makkelijkste bonen recept ben begonnen.

Bereidingswijze

Neem een zware pan met goed sluitend deksel, zodat je een beetje kunt slow-cooken...
Ik ga gewoon voor de voet op, dus niet vooraf alles al gesneden klaar, maar terwijl het in de pan zachtjes pruttelt snij ik de ingrediënten en voeg ik alles toe.

Bak allereerst het spek uit (dit is het enige vet wat ik toevoeg, je kunt ook olijfolie gebruiken), voeg daarna de criollo worstjes (zonder velletje) en het gehakt toe.
Voeg de paprika poeder en de komijn toe en bak even mee met het vlees.
Nu de uien in stukjes gesneden, de paprika, spaanse pepers en de knoflook.
Houd het vuur laag en de deksel zo veel mogelijk op de pan om al het vocht in de pan te houden.

De tomaten in blokjes snijden (je kunt ook tomaten uit blik nemen, waarschijnlijk net zo lekker) en toevoegen, samen met de tomaten puree.
Nu de koffie, kaneel, laurierblaadjes en suiker toevoegen.
Even goed doorroeren en zout toevoegen naar smaak.
Nu met deksel op de pan rustig 30 minuten op laag vuur laten pruttelen. Af en toe roeren.

Nu heb ik over het algemeen nog steeds vrij veel vocht in de pan, dus nu op middelhoog vuur zonder deksel de saus inkoken tot gewenste dikte. Nog een laatste keer corrigeren voor zout en misschien nog wat Tabasco toevoegen als je het nog wat pittiger wilt hebben.

Nu de bonen en een paar fijngesneden blaadjes koriander erbij en even laten doorwarmen.

Tags, ,

Bron

Aantal recepten van internet en youtube door mekaar gewerkt



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van BernieHubble
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top