Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Taartje met kokosganache en bosvruchten - Crostatine con ganache al cocco e more

Door: ThijsBoers

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


DEEG:
50 gr kokosschaafsel
230 gr blanke amandelen
50 gr kokosolie (+beetje om de vorm in te vetten)
30 gr honing
VULLING (kokosganache)
260 ml kokosmelk
340 gr pure chocolade
GARNERING:
Bosbessen
Blauwe bessen
Bramen
Frambozen
Fruit samen ongeveer 350 gr., je kan ook voor één soort kiezen natuurlijk (eventueel uit de diepvries)
Poedersuiker


Verder heb je nodig


Hakmolentje, beslagkom, deegroller, vlaaivorm 24 cm of 6 kleine vlaaivormpjes, blindbakvulling, bakpapier.


Recept voor taartjes (crostatine) met ganache (chocoladecrême) en bosvruchten uit de Metro. Ik las dit onderweg naar mijn werk in de trein en het water liep me in de mond. In plaats van 6 kleine taartjes maak ik liever een wat grotere die je in puntjes kan snijden. Afhankelijk van de vorm afmeting moet je de hoeveelheden een beetje aanpassen. Dit recept gaat uit van 6 kleine taartvormpjes of een iets grotere quiche vorm (ca. 24 cm).

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de amandelen en het kokosschaafsel fijn tot een meel voor het deeg.
Meng de kokosolie en de honing en een beslagkom.
Voeg hier het amandel/kokosmengsel bij en meng het goed.
Doe het deeg in plasticfolie en leg het tenminste een half uur in de koelkast.
---
Verwarm de oven voor op ca.180gr.
Vet de taartvorm in met kokosolie.
---
Rol de deegmassa tussen twee vellen bakpapier of folie uit tot een plak ter grootte van de bakvorm.
Dikte ongeveer 5 mm. Haal de folie eraf en leg het deeg in de vorm. Zorg voor een kleine opstaande rand rondom, dit maakt het vullen straks makkelijker.
Leg een stuk bakpapier op het deeg en spreid hierover de blindbakvulling (rijst of droge bonen/linzen)
Bak de taartbodem in ongeveer 15 minuten half gaar. Verwijder daarna de blindbakvulling en het bakpapier en bak de bodem af tot 'ie begint te kleuren in ongeveer 10 minuten. Plaats de taartbodem in de vorm op een rooster en laat geheel afkoelen in de vorm.
----
Zet de kokosmelk op het vuur en verwarm tot tegen de kook aan.
Hak of breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een kom of schaal.
Giet daar de bijna kokende kokosmelk op en smelt de chocolade. doorroeren totdat alles goed gesmolten is. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
-------
Na afkoelen kan de bodem uit de vorm worden gehaald.
Verdeel de kokosganache gelijkmatig over de vorm.
Leg hier bovenop het fruit in een mooi patroon en bestrooi met wat poedersuiker.

Tags,

Serveertip


Eet smakelijk!

Bron

Metro 1 maart 2016, overgenomen uit het Italiaanse Kookboek van Sarena Solari (Heel Holland Bakt)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ThijsBoers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top