Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Javaanse rundersmoor met gewokte sugarsnaps

Door: oncookingterms

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Pond sucadelappen
5 sjalotjes
5 tenen knoflook
2 tl ketoembar
1 tl laos
5 kemirienoten (eerst even poffen id koekenpan)
1 el sambal brandal
3 el kokosolie (pot,gewoon lepelen
1 verse serehstengel
2 daun salamblad
200 ml kokosmelk
200 ml heet water

zakje sugarsnaps 200 gr.
1 tl gemberpoeder
3 el chinese sojasaus(
scheut heet water

1 el zonnebloemolie
1 el sesamolie

4 kopjes pandanrijst gekookt


Verder heb je nodig


Braadpan
wadjan/wok


Heerlijk gesmoord rundvlees uit West Java
met chinees gewokte sugarsnaps

 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de sucadelappen in niet te kleine blokjes
maak de bumbu van sjalotjes,knoflook,ketoembar,laos,kemirie,
en sambal brandal
dit kan met een staafmixer of keukenmachine

verhit ineen grote Braadpan de kokosolie,(als dit nog hardis,maakt niet uit,gewoon met een lepel doen )
bak het vlees rondom bruin en voeg de bumbu toe
bak 7 tot 10 min.tot geuren je keuken vullen
voeg serehstengel (stukje er af snijden en ev buitenste blad verwijderen)
toe en daun salamblad en bak nog 1 min

voeg 200 ml kokosmelk toeen 200 ml heet water
doorroeren en met de deksel op n kiertje op de pan (gerechten met kokos nooit helemaal afdekken)
zeker 3 1/2 uur op t laagst pitje smoren
geregeld omroeren en zn kop heet water toevoegen

sugarsnaps:
kook deze 10 min voor in water zonder zout
afgieten
verhit in een wok 1 el zonnebloemolie en 1 el seasmolie
sugarsnaps erbij en 1 tl gemberpoeder
roerbak 5 min.
voeg 3 el chinese sojasaus toe en een scheut heet water
warm dit op laag pitje nog een paar min.

kook intussen de pandanrijst

Tags

Serveertip

Dien alles op met rijst,atjar tjampoer,kroepoek naturel

sambal naar smaak

Selamat makan

Bron

Familierecept



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oncookingterms
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top