Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tom Kha Gai

Door: amuse

  • Thais
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


5 cm laos
5 cm gember
3 rode pepers
1 bos koriandeblad
2 middelgrote uien
1 limoen
1 kipfillet
2 blikken cocosmelk
2 potten kippembouillon
300 gram spinazieblaadjes (heel)
eetlepel currypasta
4 eetlepels thaise vissaus (Nam Pla)
1 eetlepel bruine suiker


Verder heb je nodig


2 handen, een mes, een rasp en een pan


Zeer geliefde thaise soep met veel variatie mogelijkheden

Ontdek meer:

Voorbereiding

5 cm laos schillen,in dunne plakjes snijden
5 cm gember schillen en raspen
2 rode pepers in fijne ringetjes snijden
1 rode peper in de lengte snijden (garnering)
koriander fijnsnijden,hele blaadjes garnering
2 uien fijn snipperen
limoen uitpersen
limoenschil in reepjes als garnering
kipfillet in smalle reepjes snijden
spinazie wassen (of uit diepvries)

Bereidingswijze

Een zeer oorspronkelijke en geliefde thaise soep. De kipfilet kan worden vervangen door garnalen, vis- of vleesblokjes.
De kippenbouillon kan uiteraard ook zelfgemaakt zijn, maar uit een pot is prima.
Zelfs met bouillonblokjes lukt het uitstekend

Aan de slag:

2 potten kippenbouillon in de pan doen.
het kippenvlees uit de pot fijn snijden.
Voeg de gesnipperde uien,de gember en de laos toe.
Dan de 2 blikken kokosmelk toevoegen en de currypasta. Dit 10 minuten zachtjes koken.
Na deze 10 minuten de kippenreepjes toevoegen en de rode peperringetjes.
Na opnieuw 5 minuten de spinazie erin en vlak voor het opdienen 1 eetlepel bruine suiker, 4 eetlepels vissaus, het geperste limoentje en de fijn gesneden koriander er door roeren. De pan is nu van het vuur !

Serveertip

De soep garneren met hele blaadjes koriander, een sliertje rode peper en een sliertje limoen.
EET SMAKELIJK !!!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amuse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top