Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalig stoofpotje van lekker mals rundvlees met appelstroop en groenten

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gram sukadelappen (in het originele recept worden rib-runderlappen gebruikt)
2 eetl appelstroop (in het originele recept worden 3 lepels appelstroop gebruikt, vind ik zelf te zoet)
2 eetl milde mosterd
1 middelgrote ui
25 g boter
4 laurierblaadjes (verse uit eigen tuin gebruikt)
250 ml rundvleesbouillon van tablet
300 g winterpeen
250 g sperziebonen

Aardappelpuree


HULPMIDDELEN

Braadpan of slowcooker

Heerlijke rundvleesstoofpot met appelstroop

Ook heel geschikt voor de slowcooker of crockpot


Met een aantal vrienden hebben we een eetclub.
De laatste keer kregen we bij een vriendin als hoofdgerecht dit verrukkelijke stoofpotje voorgeschoteld.
Ik kon er echt niet van af blijven.
De smaak was werkelijk verrukkelijk.
Toen ik het recept vroeg bleek het een recept uit Allerhande te zijn. En zo gemakkelijk te maken. Je hoeft het vlees niet eens aan te braden.
Afgelopen week - toen ik veel eters had - o.a. dit recept klaargemaakt.
En? Je raadt het al. Ook zij vonden het zo lekker dat ik het recept ook weer heb doorgegeven.

Volgende keer maak ik het in mijn Slowcooker. Misschien nog lekkerder?

Bereidingswijze

Snijd de rib-runderlappen in grote stukken en bestrooi met peper en zout.
Bestrijk het vlees royaal met de appelstroop en mosterd.
Pel en snipper de ui.
Smelt de boter in de Braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.
Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de runderbouillon erbij.
Breng op laag vuur aan de kook en stoof het vlees in 2 tot 3 uur zachtjes gaar.

Maak de winterpeen en de sperziebonen schoon.
Snijd de winterpeen in plakjes. Breek de sperziebonen doormidden.

Voeg na 2 uur de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat in 15 tot 20 min. gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout.

Tags, , , ,

Serveertips

Heerlijk met aardappelpuree.'Heerlijke-romige-aardappelpuree-a-la-petra

De volgende dag smaakt een stoofpotje nog lekkerder.
Maak het alvast de avond ervoor klaar, dan hoeft je het gerecht alleen nog maar op te warmen.

Hier kun je het originele recept vinden
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R511940/runderstoofpotje-met-appelstroop

Bron

Van een vriendin die het weer had uit een Allerhande (zie link bij tips)



Leuk recept? Deel het
Reacties (20)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top