Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Gevulde courgettebootjes

Gevulde courgettebootjes

Door: Jammtien

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-02-2016

Ingrediënten 2 personen


2 courgettes ( 1 per persoon)
2 rode puntpaprika's"
1 rode ui
± 15 zwarte olijven zonder pit
1 blikje tonijn op waterbasis (150 gram)
200 gram fetakaas
± 1 potje rode pesto (90 gram)

Om in te vetten: olijfolie


Verder heb je nodig


Ovenschaal, mengkom, oven

Gevulde courgettebootjes

Een koolhydraatarm recept, maar zeker niet minder lekker. De combinatie van tonijn en feta klinkt misschien gek maar is zeer geslaagd!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Verwijder de kontjes van de courgette en snij ze in de lengte door, zodat je per persoon twee helften krijgt.Zorg ervoor dat er een 'bootje' ontstaat door met een lepel het vruchtvlees uit de courgette te schrapen. Gooi het vruchtvlees niet weg, maar snij het in stukjes en doe het in je mengkom.

Vet de Ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg hier de bootjes in. Snij de paprika, de rode ui en de olijven in stukjes en voeg dit bij het vruchtvlees. Laat de tonijn en de fetakaas uitlekken en snij deze in kleine stukjes.
Meng alle ingrediënten met elkaar en snij eventueel te grote stukken nog een keer door. Voeg de rode pesto aan de vulling toe en meng goed.

Vul met behulp van twee lepels de courgettebootjes, als je wat vulling overhoudt, vul dan de lege plekken in de ovenschaal op. Zet de ovenschaal voor ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat de courgette zacht is en de vulling een lichtbruine kleur heeft gekregen.
Eet smakelijk!

Tags, , , , , , , , , , ,

Serveertip

Toch iets meer vulling? Serveer de bootjes met afgebakken brood of pasta.
Hou je van extra kaas? Bestrooi de bootjes voordat ze in de oven gaan met geraspte kaas.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Jammtien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top