Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Argentijnse Chimichurri

Door: Suuspernova

  • Argentijns
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


4 tenen knoflook
4 takjes verse oregano
¼ rode peper
1 tomaat
¼ ui heel fijngesnipperd
1 bosje peterselie
Enkele druppels citroen / limoen
50 ml olijfolie
50 ml rode wijnazijn
Peper en zout
Optioneel: 4 verse laurierbladeren
Optioneel: 4 takjes munt en / of koriander


Verder heb je nodig


Vijzel of blender / keukenmachine


Chimichirri is een lichtzure ietwat pittige saus en kruiderij (zelfs een marinade) die de Argentijnen zowat bij alles gebruiken. Het wordt meestal gebruikt bij gegrilde steak, maar ook in andere gerechten kan het een leuke twist geven.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd alle ingrediënten fijn. Meng dan eerst de knoflook, oregano en verse laurier en rode peper in een vijzel zodat de geuren vrijkomen. Voeg de peterselie, tomaat, ui, citroen, olijfolie en rode wijnazijn toe en meng goed met een vork. De ingrediënten moeten bedekt zijn onder de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

* Laat de Chimichurri op kamertemperatuur minstens een half uur marineren, maar bij voorkeur een hele dag. De smaken komen zo het meest tot hun recht.
* Verse laurier geeft een intense smaak aan deze chimichurri. Ik heb mijn laurier uit de tuin gehaald maar je kunt het ook in de winkel kopen. Gebruik liever geen gedroogde laurier.
* Je kunt alle ingrediënten ook kort in een Blender doen. Niet te lang om nog wat stukjes in de chimichurri te houden.

Bron

Meerdere bronnen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Suuspernova
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top