Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soto Ayam biasa

Door: oncookingterms

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 kip of kipstukken
5 sjalotjes
5 tenen knoflook
1 tl garam (zout)
2 tl ketoembarzaadjes
2 kleine rode lombok rawit (kleine rode pepertjes
1/2 el gula djawa
1/2 vingerlengte jahe''
1 schijfje kunjit (geelwortel) maar ik doe 2 tl poeder
1 groot blad daun salam of 2 kleine
1 of 2 el bimoli (kokosolie)
1 verse stengel sereh
1 ,5 L water
1 kleine ui
1tl witte peperbolletjes

400 gr witte rijst
takjes selderij


Verder heb je nodig


Oelekan en tjobek (schaal van steen met stamper)

of,als je die niet hebt,een staafmixer maar je krijgt het fijner
als de kruiden gestampt worden
wadjan (beetje platte wok) maar grote koekenpan is ook goed
grote soeppan


Heerlijke Soto die ik van mijn Indonesische buurvrouw kreeg omdat ik
bronchitis had.Biasa staat voorzoiets als, gewoon,zoals t wordt gemaakt.
sindsdien maak ik het altijd op deze manier en heb het laatst voor mijnĀ 
buurvrouw gemaakt In Indonesia is dit dus een medicijn
maar ik vind t ook gewoon een heerlijke soep.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de kip af en zet deze op met 1,5 L water met de ui door de
helft gesneden en de fijngestampte witte peperbolletjes
trek hier ong.1 ,5 uur n bouillon van
haal kip uit de pan en fileer ze (denk aan de kleine botjes)
en doe terug in de pan
kook de rijst (ik gebruik pandan)

stamp eerst de droge kruiden fijn,dus de zout,ketoembar,gula,kunjit erbij
dan de ontpelde sjalotjes,knoflook,rawit jahe
verhit in de wadjan of Koekenpan de kokosolie (ik gebruik uit een pot)
fruit de bumbu in de hete olie samen met de daun salam en de sereh (buitente blad eraf halen
worteluiteinde stukje eraf halen en van de sereh een knoop maken)
voeg dit bij de kip en laat nog ruim n half uur ,op heel laag vuur smoren ,niet koken

doe de rijst op een diep bord en schep de soep over de rijst
strooi de selderij er over.

Serveertip

Je kunt er nog schaaltjes bijzetten met fruitjes,kroepoek,sambal naar keuze

air es (ijswater voor na de soep)
Selamat makan

Bron

Mijn buurvrouw in Pangandaran



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oncookingterms
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top