Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zelfgemaakte chocoladereep om je vingers bij af te likken

Door: WillyVermeulen65

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 1 personen


200 gram pure chocolade
Scheutjes ongezoete en ongeklopte slagroom
1/2 beker amandelschaafsel
1 beker kokosrasp
1 beker kokosolie extra vergine


Verder heb je nodig


Keukenmachine of vijzel
Ovenschaal of bakvorm


Als je dit als tussendoortje neemt, hoef je je in ieder geval niet schuldig te voelen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet een kom in een pan kokend water. Smelt in deze kom zachtjes de chocolade. Voeg als de chocolade gesmolten is de slagroom toe en roer het door. Haal de kom uit de pan en roer de chocolade nog even door zodat het wat afkoelt. Voeg een snufje zout toe.

Rooster de amandelschaafsel in een koekenpan tot het lichtbruin wordt. Hak dit met een Keukenmachine of vijzel fijn.

Kneed met je handen in een kom de kokosrasp, amandelschaafsel en kokosolie samen.

Bekleed een ovenschaal of een andere vorm met een opstaande rand met bakpapier. Verdeel het kokosmengsel hierover tot je een laag hebt van ongeveer 0,5 cm. Giet daarna de chocolade er overheen. Zet de vorm circa een uur in de vriezer tot alles gestold is en je de koek in blokjes kunt snijden.

Bewaren kan maximaal 1 week luchtdicht in de koelkast.

Serveertip

Je kunt dit recept variëren door wat fijngehakte nootjes of gedroogde vruchten door de chocolade te doen.

Bron

SLIM methode



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WillyVermeulen65
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top