Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Noord Afrikaanse stoofpot van pompoen, kikkererwten en rode linzen

  • Afrikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

- 2 el zonnebloemolie
- 2 grote uien, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 1 tl kurkuma
- ½ tl kaneel
- ½ tl gemberpoeder of 1 theelepel vers geraspte gember
- 100 g rode linzen
- 400 g kikkererwten uit blik, afgegoten en afgespoeld
- 8 draadjes saffraan, geroosterd en fijngemalen
- 500 ml tomatensaus of passata of 400 g tomatenblokjes uit blik
- flinke handvol peterselie, grof gesneden
- grote bos koriander, grof gesneden
- 300 g pompoen
- 1,2 l groentebouillon
- 1 laurierblad
- 50 g vermicelli, orzo of andere kleine pastavorm
- dadels voor erbij (indien gewenst)



  

Bereidingswijze

1 - Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote pan. Voeg de ui toe en bak tot deze net goud begint te kleuren.
2 - Draai het vuur middellaag en doe de knoflook, bleekselderij, peper, kurkuma, kaneel en gember erbij. Bak een paar minuten mee.
3 - Voeg nu de linzen, kikkererwten, saffraan, tomatensaus of passata, peterselie en ongeveer de helft van de koriander toe. Laat op laag vuur 15 minuten koken.
4 - Schil intussen de pompoen en verwijder de zaden. Snijd in grove stukken. Doe in de pan, samen met de bouillon en het laurierblad. Leg het deksel erop en laat een halfuur zacht koken.
5 - Voeg de pasta toe en kook tot deze gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Dien meteen op, bestrooid met de rest van de koriander en met een paar dadels erbij, als je dat wilt.

Tags, , , , , , , , , , ,

Bron

Uit het kookboek Veg, het River Cottage boek - met groenten in de hoofdrol van Hugh Fearnley-Whittingstall



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gcleiren
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top