Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

‘Side dish': Japanse champignons

Door: jhcv

  • Japans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


€" 200 gram normale champignons
€" 1 eetlepel zonnebloemolie of arachideolie
€" 2 eetlepels sojasaus
€" 1 eetlepel vissaus
€" 1 teen knoflook
€" 1 scheut witte wijn
€" Peper en zout
€" 1 bosje verse koriander



Nee, je hoeft je niet druk te maken. Het is geen magere maaltijd, maar  juist een lekker bijgerechtje om hier en daar eens te serveren. Het is namelijk bijzonder makkelijk te maken.  

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Pers de teen knoflook en snijd de champignons in blokjes.
2. Meng het geheel met de sojasaus, vissaus en peper en zout.
3. Je kan dit van tevoren doen zodat het goed kan marineren: zorg er dan wel voor dat het koel staat en je het zo nu en dan om kan scheppen
4. Verhit een pan op hoog vuur en doe de champignons erin.
5. Bak dit ongeveer 2 minuten goed door, en schep het regelmatig om.
6. Blus het daarna af met een scheut witte wijn en laat het nog 2 minuten doorbakken.
7. Schep de champignons op kleine bordjes zonder dat je het vocht meeneemt.
8. Bestrooi ze daarna met gehakte verse koriander.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top