Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Twist....dat is twix die je bijna gezond kunt noemen 😊

Door: EndieB

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Voor de bodem:
60 gram havermout
55 gram amandelmeel
Ruim 2 eetlepels kokosolie ( gesmolten op laag vuur)
1 eetlepel honing
Mespuntje vanillemerg

Voor de "karamel":
Ongeveer 60 gram dadels zonder pit
10 gram kokosolie (hoeft niet gesmolten te worden)
1/2 eetlepel honing
1/2 eetlepel (amandel) melk
Mespuntje vanillemerg

Voor de toplaag:
50 gram pure chocolade minimaal 70%


Verder heb je nodig


Ovenschaaltje met een inhoud van 10x17 cm
Bakpapier
Staafmixer
Klein pannetje

Twist is een soort van twix op basis van havermout, amandelmeel en dadels.

Ik krijg er steeds meer aard in om lekker maar toch puur te koken en te bakken.
Maar met kinderen zijn tussendoortjes niet te verbannen....en dat wil ik zelf ook niet😊

Op zoek op het grote wereldwijde web en zelf uitproberen en bijschaven....en dan iets lekkers creëren....dat is ook nu weer gelukt.

Er staan vele variaties al online....ik heb verschillende recepten gecombineerd en dit is voor ons het resultaat dat regelmatig wordt klaargemaakt...snoepen dat je bijna gezond mag noemen....

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een plakkerig mengsel. Wanneer het nog wat korrelig is en niet goed aan elkaar plakt nog een beetje gesmolten kokosolie toevoegen.
Bedek het Ovenschaaltje met een stuk bakpapier en schep de massa voor de bodem erin. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Bak kort (8-10 min) in een voorverwarmde oven van 180gr. De bodem is goed als de zijkanten net beginnen te kleuren.

Laat wat afkoelen. Maak ondertussen de "karamel".
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en maak het smeuïg door het te pureren met de staafmixer.
Als de massa niet smeerbaar is nog wat olie en/of melk toevoegen.

Laat goed afkoelen.
Smelt de chocolade au bain Marie en schenk dit over de ovenschaal. Laat afkoelen in de koelkast. Snijdt in kleine blokjes / reepjes.

Smakelijk!

Bron

Combinatie van meerdere recepten...wel zelf samengesteld.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van EndieB
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top