Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zigeunersaus met de kCook

  • Balkan
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram (kastanje)champignons
- 50 gram zoetzure augurkjes (+/- 4 stuks)
- ½ groene, ½ gele, ½ rode paprika
- 200 ml kippenbouillon (water+ 1 tablet)
- 1 wijnglas droge witte wijn
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 5 el tomatenketchup
- 2 el witte wijnazijn
- 3 el rietsuiker
- 1 koffielepel sambal
- maïzena (papje maken met water)
- olijfolie


HULPMIDDELEN

KCook


Er gaat niets boven een zelfgemaakte saus. Deze zigeunersaus kun je zowel warm als koud eten.
 Wij aten het bij een zigeunerschnitzel maar het is natuurlijk ook lekker bij kip of kalkoen, een braadworst of gehaktbal of in de zomer bij de bbq.

Het fijne van deze kCook is dat je naar de saus geen omkijken meer hebt als alles eenmaal in het apparaat zit. dus kun je intussen je aandacht aan je vlees, groenten en aardappelen besteden. Ik heb voor deze saus het saus en soepprogramma gebruikt.

Het recept is voor 4 personen. Omdat we die dag maar met z'n tweeën aten heb ik de helft in een glazen pot gedaan (zoals je jam in een pot doet) en dus hebben we nog voor een 2e keer wat achter de hand. Ideaal dus wanneer je een keer wat minder tijd hebt

TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Pel de knoflook en de ui en snijd ze in grove stukken.
- Poets de champignons indien nodig met een doek of borsteltje schoon en snij ze in dunne plakjes.
- Snij de paprika en augurk in blokjes.

Bereiding:
1. Hak de ui en de knoflook fijn (met behulp van het mes en gebruik de hakfunctie, ongeveer 10 seconden)
Voeg een scheutje olie toe en fruit de ui en knoflook ongeveer 1 minuut (vervang het mes door het roerstaafje)
Doe de champignons, paprika en augurk erbij en laat dit geheel nog 9 minuten fruiten.
2. Voeg de bouillon, wijn, tomatenpuree en de ketchup toe, roer 1 minuutje en doe er dan de suiker, azijn en de sambal bij. Laat dit geheel nog 14 minuten sudderen.
3. Giet er een maïzena papje bij en laat dit nog 5 minuutjes pruttelen (handmatig instellen)
Als je een gedeelte in een glazen pot wilt doen om later te gebruiken moet je dit meteen doen als de saus klaar, en nog goed heet is. Je kunt natuurlijk ook de saus af laten koelen en invriezen.

Tags, ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top