Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Courgetti met gehakt-tomatensaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen


2 courgette
100 gram tomatensaus
300 gram rundergehakt (mag ook half om half)
2 teentje knoflook, geperst
1 ui van normaal formaat, in grove stukjes
2 eetlepels kokosolie
peper naar smaak
1 bouillonblokje maggi
5 blaadjes verse basilicum (of twee theelepels gedroogd uit potje)
2 eetlepels Parmezaanse kaas



-

Bereidingswijze

Eerst snij en fruit je de uitjes in de kokosolie. Roerbak de sliertjes courgette tegelijk in een andere pan. Als de uitjes goed zijn dan rul je de gehakt. Dit moet eerst gaar zijn voor je de tomatensaus toevoegt. Knijp het bouillon blokje fijn in de saus en voeg de overige ingredi├źnten toe behalve de kaas.

Een pakje tomatensaus is lekker makkelijk, je kan ook zelf tomaten ontvellen en indikken. Neem dan twee middelgrote tomaten per persoon. Ontvellen doe je zo!

Als het goed is dan is de courgette in de andere pan gaar en kan je het opdienen. De kaas er over is natuurlijk heerlijk maar dat zijn wel flink wat calorie├źn.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bo1988
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top