Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Courgettecake, best gezond maar vooral heel erg lekker!

Door: Floorkookt

  • Kinderkeuken
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 10 personen


2 kleine courgettes (1 grote kan ook maar de kleine hebben meer smaak)
3 eieren
75gr rietsuiker
120ml zonnebloemolie
250gr bloem
1tl bakpoeder
2tl speculaaskruiden (eventueel te vervangen door kaneel)
6 gedroogde dadels, in stukjes gesneden
100gr notenmix met cranberry
200gr rozijnen


Verder heb je nodig


Cakeblik


Er gaan 2 kleine courgettes in maar toch smaakt het niet naar groenten. Het klinkt raar maar het is het proberen echt waard!!! Een beetje zoals worteltjestaart ook niet naar wortels smaakt. (maar wel heel erg lekker is)

Mocht je niet van groenten houden is dit een hele lekkere manier om toch je dagelijkse behoefte binnen te krijgen. Bovendien is het weer wat anders als de standaard cake van oma en ik kan je beloven, het smaakt echt heel erg goed!

Ook hartstikke leuk om voor en met kinderen te maken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180C.
Rasp de courgette fijn en stop het in een schone thee- of kaasdoek, knijp het goed uit boven de gootsteen zodat je het grootste gedeelte van het vocht kwijt bent.
Doe de eieren, olie, suiker en de courgetterasp samen in een kom en roer goed door.
Zeef het bloem in een andere kom en voeg hier de bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en het zout aan toe.
Mix de twee kommen samen en roer heel goed door tot het één grote kom met deeg is. Voeg de notenmix, dadels en rozijnen toe en roer nogmaals goed door.
Vet een cakevorm in en giet hier het deeg in. Plaats in de oven voor ongeveer 70min. tot de bovenkant lichtbruin is en de satéprikker er droog uitkomt.

Serveertip

Varrieer naar eigen inzicht met de noten en gedroogde vruchten.

Voor meer recepten kijk op www.facebook.com/floorkookt



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Floorkookt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top