Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Monchoutaart zonder monchou

Door: Defi15

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 1 personen


Bodem:
- 200 gr. havermout
- 4 el kokosolie
- 4 el honing
- 4 tl koekkruiden
- zout

Vulling:
- 500 gr. Griekse yoghurt of magere kwark
- 4 el honing of 16 druppels vloeibare stevia
- 6 blaadjes gelatine

Topping:
- 500 gr. aardbeien of ontpitte kersen (op de foto staan kersen)
- 4 blaadjes gelatine
- 2 el honing



Een monchoutaart zonder monchou, helemaal volgens de principes van het nieuwe eten. Meer eiwitten, meer vezels, minder vet, minder suiker. Dit recept is misschien een beetje overdone (niet meer, maar voornamelijk en niet minder, maar (vrijwel) geen), maar je kunt hem altijd eten zonder schuldgevoelens te hebben. Desondanks is hij heerlijk, anders had ik hem er ook niet opgezet ;-)

Hij is 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bodem:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)
2. Smelt in een kommetje in de magnetron de kokosolie en de honing. Voeg hieraan de havermout, koekkruiden en zout toe en roer totdat alles goed is gemengd. Bekleed de onderkant van de bakvorm met wat bakpapier en doe hier het havermoutmengsel in. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Gaat dit een beetje lastig? Maak dan de lepel een beetje nat met wat warm water, dan gaat het een stuk makkelijker.
3. Zet de bodem 15 minuten in de oven en laat deze vervolgens goed afkoelen.

De vulling:
1. Leg de 6 blaadjes gelatine voor de vulling voor 5 minuten in wat water om te weken. Doe ondertussen de yoghurt (of kwark) met de honing in een kom en roer goed door.
Doe nu in een pan een dun(!) laagje water en breng dit aan de kook. Haal zodra het water kookt de pan van het vuur af, laat het heel kort afkoelen en roer dan een voor een de 6 gelatineblaadjes erdoorheen. Ze moeten volledig oplossen. Laat even afkoelen (3 minuten) en voeg dan een eetlepel van het yoghurtmengsel toe aan het gelatinemengsel. Roer totdat het een egaal mengsel is (geen klontjes meer) en herhaal dit zo'n 5 keer. Voeg nu in 1 keer het egale gelatinemengsel toe aan het yoghurtmengsel en roer dit kort door. Laat het geheel een paar minuten staan en schenk vervolgens de yoghurtvulling op de bodem. Mocht het zo zijn dat je bakblik niet hoog genoeg is, zorg dat je in ieder geval nog 1 cm ruimte onder de rand houdt voor de topping. Zet de taart nu in de koelkast voor minimaal 2 uur totdat de yoghurtlaag hard is geworden.

De topping: (Let op: maak de topping pas wanneer de yoghurtlaag goed stevig is!)
1. Laat de vier overgebleven blaadjes gelatine voor 5 minuten in wat water weken. Was en ontpit/ontkroon ondertussen je fruit wanneer nodig (als je vers fruit gebruikt).
2. Zet een pannetje op het vuur, doe hierin je fruit in en breng het aan de kook. Bij diepvriesfruit hoef je geen water toe te voegen, en bij vers fruit is het aanhangende water dat na het wassen overblijft voldoende.
3. Zodra het fruit kookt doe je de honing erbij, zet je het vuur laag en laat je het 5 minuten onder af en toe roeren doorkoken.
Lepel een beetje van het vrijgekomen vocht van het fruit uit het pannetje en doe dit in een kommetje. Knijp het gelatineblaadje een beetje uit en voeg toe aan het fruitsap. De blaadjes worden direct vloeibaar, roer dit even goed door. Voeg dit mengsel nu toe aan de pan met fruit en roer goed door. Laat 5 minuten afkoelen.
4. Schep het fruitmengsel op de yoghurtlaag en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Bron

Phood



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Defi15
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top