Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zoete-aardappelbrownies

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

2 zoete aardappelen
(ca. 400 g)
kokosolie, voor het invetten
60 g ongebrande hazelnoten
40 g boekweit- of speltmeel
6 el rauwe cacao
1/2 tl gemberpoeder
1 tl vanillepoeder, ongezoet
1 tl kaneelpoeder
snufje zeezout
160 g ontpitte dadels
2 handjes ongebrande
Walnoten
3 el ahornsiroop


HULPMIDDELEN

Keukenmachine
Grote kom
Bakpapier
Kleine Ovenschaal (20 × 15 cm)


Dit recept komt uit Powerfood: van Friesland naar New York van Rens Kroes. Hier lees je meer over dit boek én andere kookboeken uit de Smulweb Kookboekenkast.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze eenmaal in de lengte door. Bestrijk ze met 1 theelepel kokosolie en zet ze 20 min. in de oven of totdat ze gaar en zacht zijn.
3. Laat de oven op 180 °C staan. Laat de aardappelen afkoelen. Doe ondertussen de hazelnoten in de Keukenmachine en maal ze fijn.
4. Schep het notenmeel in een kom, voeg boekweit- of speltmeel, 5 eetlepels cacao, gember-, vanille- en kaneelpoeder en een snufje zeezout toe en roer door elkaar.
5. Snijd de dadels in kleine stukjes.
6. Doe de afgekoelde zoete aardappel in de keukenmachine en maal fijn. Doe daarna de dadels erbij en maal mee tot ze fijn zijn.
7. Schep het mengsel in de kom bij het meel met de specerijen en meng alles goed door elkaar tot een soepel deeg.
8. Hak de walnoten grof, voeg de helft toe aan het deeg en roer ze erdoor.
9. Leg een stuk bakpapier in de ovenschaal, schep het deeg erin en maak de bovenkant plat met een spatel. Zet 30 min. in de oven.
10. Prik om te controleren of de brownie gaar is, met een vork of satéprikker in het deeg. Als het mengsel niet meer blijft plakken, haal je de schaal uit de oven en laat je de brownie 10 min. afkoelen.
11. Maak, terwijl de brownie in de oven staat, de topping door 1 eetlepel cacao, een snufje zeezout en de ahornsiroop in een kommetje te mengen.
12. Verdeel het glazuur over de afgekoelde brownie en strooi de rest van de gehakte walnoten erover. Haal de brownie met het papier voorzichtig uit de schaal en snijd in kleine stukjes.

Bron

Powerfood II - Rens Kroes, Verschijningsdatum: juni 2015, ISBN: 9789000345045



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top