Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tomatensaus (basis) - Masterchef Australië

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Olijfolie - 6 eetlepels
Uien - 2 a 3 stuks
Knoflook - 2 a 3 teentjes
Cherrytomaten - 1 kg gram
Laurierblad - 2 stuks
Tijm - 1 a 2 takjes
Passata - 500 ml
Kippenbouillon - 1 a 2 blokjes
Water


HULPMIDDELEN

- Pan
- Koekenpan
- Fijne zeef

Masterchef Australië

Seizoen 7 aflevering 60


Masterchef Australië - Seizoen 7 aflevering 60

Bereidingswijze

- Fruit de uien in de olijfolie
- Voeg de teentjes knoflook toe
- Halveer de cherrytomaten en voeg deze toe
- Laat 7 - 8 minuten zachtjes sudderen
- Voeg de passata en kippenbouillon toe
- Verse tijm en laurier toevoegen
- Ongeveer 40 minuten zachtjes laten sudderen
- Voeg zo nodig klein beetje water toe indien saus te dik wordt

Serveertips

Vries de saus (in delen) in. Gebruik de saus als basis voor je pastagerechten. De saus kan ook heel goed als basis voor je pizza worden gebruikt.

Bron

Masterchef Australië



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johnvanbaardewijk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top