Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bananenbrood met havermout

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

3 bananen
100 gram havermout
70 gram volkoren tarwemeel/speltmeel/bloem/etc.
2 eieren
3 eetlepels kokosvet of andere olie
2 eetlepel melk (naar keuze)
2 theelepels bakpoeder
3 eetlepels honing
Snuf zout
Olie of boter om bakvorm mee in te vetten

Vulling naar wens, zoals:
- rozijnen
- gedroogde vruchten
- nootjes
- kokos
- etc.


HULPMIDDELEN

(Brood)bakblik
(Staaf)mixer
Beslagkom of schaal
Stukje bakpapier


Een makkelijk voor te bereiden ontbijt voor de hele week! Bak in het weekend een heerlijk bananenbrood en je hebt ontbijt voor de hele week. Het brood heb ik in een grote doos van Lock&Lock bewaard. Ik snij 's avonds plakjes af voor de volgende ochtend en neem ze mee in een klein Lock&Lock doosje.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.

1. Doe de bananen, eieren, havermout, bloem, vet, melk, bakpoeder, honing en zout in de beslagkom.
2. Mix alles goed met een staafmixer. Gebruik je een gewone mixer? Prak de bananen dan van tevoren fijn.
3. Meng de vulling door het beslag.
4. Vet het bakblik in en leg er een stuk bakpapier in. Schep het beslag in de vorm.
5. Bak het brood voor 45-60 minuten in de oven. Check of hij gaar is door een prikker in het brood te steken, komt hij er schoon uit dan is hij gaar. Het kan zijn dat je brood meer dan een uur nodig heeft.
6. Laat het brood goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Tags, , ,

Serveertips

Je kunt het brood ook al helemaal snijden en per portie in Lock&Lock vershoudbakjes verpakken. Dan kost je ontbijt voorbereiden helemaal geen tijd meer!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saltandpepper
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top