Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

niet poetsen maar praten

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Amuse:
150 gram pate naar keuze
1 el cognac
1 el kookroom
appelstroop
paar rode bessen.
1 afbak stokbrood
3 el,olie
2 el gedroogde peterselie

voor:
8 plakken dunne gerookte zalm
200 gram paturain
zakje croutons gekruid
200 gram hollandse garnalen
200 gram geblancheerde spinazie
mosterd dille sladressing


bij 1:
bloemkool, broccoli roosjes geblancheerd
50 gram boter
100 ml water

bij 2 :
1 kilo aardappel schijf voor gekookt .
8 plakken katenspek of buikspek
2 pakken raclette kaas

hoofd :
4 eenden borsten
8 dl pepersaus pepersaus ( pakje )
2 dl dikke room
2 eetlepels aalbessengelei of cranberry gelei
peper zout uit de molen

na:
een mooie kaasplank is natuurlijk altijd k&k ( daar kunnen de restjes pate uit de amuse natuurlijk heerlijk bij )
mocca royal ijs ( hertog )
1 grote kop sterke koffie
1 el . honing
sap van 1 limoen
mint blaadjes
gepelde walnoten





HULPMIDDELEN

Oven
lepels
bakpapier
cakeblik
plasticfolie
bakjes
koekenpan
en veel koelkast ruimte!


Pre fab, betekent simpel voorberijdt , je wil graag aan tafel met je vrienden, familie  , niet in de keuken .
hoe zou het zijn als je gewoon ( bijna ) alles al klaar hebt?
ik maak dit niet alleen met kerst, gewoon omdat het kan.

Bereidingswijze

Amuse :
meng de olie met de peterselie , in een grote kom , snijdt het stokbrood in plakken van 3 cm. ( voor het bakken ) schep de schijven goed door het olie mengsel , leg even op keuken papier , bak af volgens verpakking ,laat goed afkoelen bewaar in bakpapier tot gebruik of in een trommel.
meng pate met cognac en room tot dikke pasta ( niet in de keuken machine ) zet koud weg tot gebruik .
dag van gebruik : laat de pate 2 uur op kamertemp. komen , besmeer de crostini ruim, iets appelstroop , en wat besjes

voor :
zalm 2 plakken pp
snijd de paturain in 4 gelijke delen , maak er een bolletje van
blancheer de spinazie , laat goed uitlekken , dep droog.
neem 4 bordjes, doe er 2 plakken zalm op per bord iets spinazie, met in het midden een bolletje paturain. , drapeer garnalen er om heen , bedruppel met wat dressing, dek af met folie zet bordjes koud tot gebruik .
serveer op kt . en de croutons als laatste erbij

bij 1 :
blancheer de bloemkool/broccoli roosjes, laat afkoelen, zet koud weg voor gebruik.
op dag van gebruik, smelt de boter, laat licht bruin worden, voeg water toe ( stoom ) en gelijk de roosjes, schep even snel om tot heet , serveer direct ( 4 min. )

bij 2 :
smeer het cakeblik in met wat olie en bekleed met bakpapier . ( bakpapier zo hoog dat je het straks kan dicht vouwen )
leg nu een laag aardappelschijfjes onderin, dan 2 plakjes kaas , 2plakjes spek , dan weer aardappel , bouw zo verder tot aan de rand.
vouw dicht, leg een zwaar voorwerp op steen ofzo , bak af op 140 graden voor 25 min.
laat afkoelen , snijdt op de dag zelf mooie cake plakken van , wil je ze warm serveren, even in de grilpan anders op kt .

hoofd:
ook het vlees maken we al een dag van te voren, en eendenborst leent zich daar prima voor.
snijdt de vel kant kruislings in , bestrooi met peper / zout en bak in een droge pan zonder olie op de vel kant.
op middel hoog vuur , als vel kant bruin en krokant is , draai om bak nog 2 minuten rose, . laat afkoelen , bewaar koel onder plastic folie .
dag van serveren, maak de pepersaus volgens verpakking voeg van het vuur af de room en gelei toe, roer goed .
snijdt de eendenborsten in plakjes van 2 cm, voeg toe aan de saus , verwarm weer even,
serveer de plakjes op het bord met aanhangende saus, serveer rest van de saus apart.

dessert:
laat in een pannetje zacht de honing smelten , voeg koffie toe roer goed ,
snipper de mint en walnoten , en pers de limoen .
voeg toe aan het mengsel , roeren , afkoelen opslaan .
dag van gebruik, haal half uur van te voren je ijs uit de vriezer, verwarm je saus, en schenk wat over je bolletjes, cupjes etc, serveer er iets krokants bij, kletskop doet wonderen !
fijne en relaxte kerst

Bron

Combinatie van eigen, en recepten van leveranciers



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top